Haterts Hofje

Kinderen bewust maken van het belang van en- inzicht geven in de mogelijkheden met gezonde voeding. Dat is het doel van het gezondheidsprojectHaterts Hofje’. Samen met adviesbureau Beleef & Weet en Helicon Opleidingen, draagt N.E.C. Doelbewust bij aan de bewustwording van gezonde voeding onder basisschoolleerlingen. 

‘Het Haterts Hofje’ is een schooltuin op het terrein van Helicon VMBO Nijmegen, gelegen in de buurt van het Goffertstadion, waar de bassischolen Hidaya, De Kleine Wereld en Sint Nicolaas tuinierden in het groeiseizoen, waarbij de coördinatie plaatsvond door Adviesbureau Beleef & Weet. In de tuin krijgen de kinderen schooltuinles van een tuinmeester van Helicon en onderhouden per tweetal hun eigen tuintje. De oogst gaat deels mee naar huis en werd deels gebruikt om in een later stadium gezamenlijk gerechten te bereiden. Het doel is om kinderen te leren waar hun eten vandaan komt en hun betrokkenheid met gezond voedsel te vergroten.

“Het is niet alleen geweldig om aan kinderen te laten zien hoe groente en fruit groeien, het is ook heel waardevol om ze te laten ervaren wat je ermee kunt doen. Dat een topsportorganisatie als N.E.C. zich inzet om gezondheid te bevorderen en het goede voorbeeld geeft wat betreft het belang van goede voeding, maakt dat ‘Het Haterts Hofje’ een topproject was voor onze school, maar vooral voor de deelnemende kinderen!”

Luc van Es, tuinmeester Helicon VMBO Nijmegen

Het project start en eindigt, op initiatief van De Goffert Hospitality & Events, met een kookworkshop in Stadion De Goffert, waar de koks van Restaurant Helden de kinderen leren dat gezonde voeding ook héél lekker kan zijn. Het eten dat tijdens de workshop wordt gebruikt is gedeeltelijk afkomstig van het moestuintje dat de kinderen zelf hebben onderhouden. Samen met een aantal N.E.C. spelers koken de kinderen vervolgens de lekkerste en gezondste gerechten voor hun eigen oouders, waarbij er voldoende tijd  om vragen te stellen aan de N.E.C.’ers. Zo kunnen de kinderen erachter komen wat het lievelingseten is van hun favoriete speler of vragen naar het eetpatroon van de voetballers.